Skip to main content

Dat heeft
een goede
reden

GOEDE SMAAK IS GEEN TOEVAL.
DAAROM ZOEKT PELZMANN DE GRONDSTOFFEN
VOOR DE PRODUCTEN ZORGVULDIG UIT, EN LET
DAARBIJ OP DE BESTE KWALITEIT.

De sleutel tot het succes van Pelzmann ligt in de kwaliteit van de producten. Essentieel voor olie van de hoogste kwaliteit zijn de gebruikte ingrediënten. De pompoenpitolie van Pelzmann wordt uitsluitend geperst van kwalitatieve pompoenpitten uit geselecteerde regio's. Met een unieke balans tussen technologie en traditie realiseert Pelzmann een constante topkwaliteit pompoenpitolie.  

 

 

Voor de “Steiermarkse” pompoenpitolie
gebruikt Pelzmann alleen de zaden
van Steiermarkse pompoenpitten.

Dit speciale ras gedijt bijzonder goed in het zuiden van de Steiermark. Kenmerkend voor de Steiermarkse pompoenolie zijn de pitten zonder schil, die de olie een fijne nootachtige, karamel smaak geven en een donkergroene kleur.

Het eerste
PELZMANN
GEBOD

VERTROUWEN IS GOED, CONTROLE
IS BETER. BIJ PELZMANN BEWAAKT
DE AFDELING KWALITEITSZORG MET
ARGUSOGEN ELKE STAP VAN DE PRODUCTIE.

Bij de productie van pompoenpitolie is kwaliteit de hoogste prioriteit. Het bedrijf Pelzmann heeft niet alleen de meest geavanceerde  technologie en knowhow, maar beschikt over een zeer efficiënt  kwaliteitszorg -  en kwaliteitscontrole systeem. De bekwame en toegewijde werknemers van de oliemolen Pelzmann zijn zeer vertrouwd met de productie van pompoenpitolie. Elke werknemer krijgt smaak- en kwaliteitstraining in pompoenpitolie.

De ervaren werknemers geven hun kennis van generatie op generatie door en behouden zo de typische traditie van de Steiermarkse pompoenpitolie. 

DE
BESTE MANIER

NERGENS LEEFT TRADITIE EN HET MODERNE ZO HARMONIEUS
SAMEN ALS IN HET ZUIDEN VAN DE STEIERMARK. HIER HEEFT MEN ERKENT DAT HET EEN NIET ZONDER DE ANDER KAN. ZO IS HET OOK BIJ PELZMANN

Het hart van de ultramoderne productie is nog steeds het Pelzmann recept. In combinatie met de van generatie op generatie overgedragen kennis, maakt het mogelijk dat we de oer-Steiermarkse pompoenpitolie kunnen maken.

Een waardevolle bijdrage levert  het high-tech productiesysteem, die alle belangrijke kengetallen en gegevens opslaat en nauwkeurig controleert - zonder de gebruikelijke handmatige foutkansen. Daardoor krijgt men de constante hoge kwaliteit, waarvoor Pelzmann pompoenpitolie staat. Hierin worden wij gesteund door het  Instituut voor procestechniek van de Technische Universiteit Graz en Joanneum Resarch. Technologie en natuur zijn niet tegenstrijdig in de zuidelijke deelstaat Steiermark. De vervaardiging van Pelzmann pompoenpitolie is gebaseerd op een proces, dat in essentie is gebaseerd op de traditionele productie van pompoenpitolie.

Na het drogen en zorgvuldige reinigen van de pompoenpitten worden ze vermalen in voor Pelzmann op maat gemaakte stenen maalstenen met specifiek ingestelde maalgraad. Vervolgens wordt de massa pompoenpitten geconditioneerd  in volautomatische kneedmachines, door toevoeging van water en zout.

Daaropvolgend wordt het zorgvuldig gebrand in de moderne branderij,  die is uitgerust met monitoren om het proces nauwkeurig te volgen. Dit vormt de wezenlijke basis van de unieke en ultieme smaak. Ondanks de moderne techniek bij Pelzmann, is de rol van hooggekwalificeerd, ervaren personeel cruciaal.

De oliemolen Pelzmann roostert zachtjes op basis van  de vooraf gedefinieerde parameters (computergestuurd) om de waardevolle bestanddelen van de pompoenpitten te behouden. Na het roosteren van de pitten wordt het beslag zachtjes ingedrukt om de olie mechanisch te persen. Hierbij is de persdruk en de temperatuur instelbaar. Het resultaat is een donkergroene olie,  die na het persen van de troebele componenten wordt gezuiverd. De olie gaat in tussenopslag in  roestvrijstalen tanks en na uitvoerige kwaliteitscontrole, direct gebotteld in glazen flessen. Goed beschermd tegen licht, koel opgeslagen en goed afgesloten is het een jaar houdbaar.

PELZMANN
wereldwijd

DE VERKOOP VAN PELZMANN
OLIE BEGON IN EEN KLEINE WINKEL
NAAST DE PELZMANN OLIEMOLEN
IN DE JAREN 60.

Een essentieel element van de bedrijfsfilosofie van Pelzmann is de nauwe samenwerking met de Oostenrijkse handel in levensmiddelen.

Maar ook internationaal is de omzet van pompoenpitolie gestegen. In de afgelopen jaren werd een exportaandeel van 50% behaald en de vraag blijft maar groeien. 

Pelzmann heeft een hoge productiecapaciteit, waardoor de pompoenpitolie altijd op zeer korte termijn kan worden gemaakt. Dat betekent, dat er nauwelijks voorraad is, waardoor de winkels en de consumenten altijd “verse” olie verkopen.