Skip to main content

OP EEN VAN DE 
MOOISTE
PLEKJES

ZO MOOI ALS HET IN ZUID-STEIERMARK IS, DAT JE HET OP EEN OF ANDERE MANIER ...
INDERDAAD, HET IS HIER ZO ADEMBENEMEND MOOI, WANT HET IS NOGAL ...
WANT JA, DE ZUID-STEIERMARK IS ZO GEWELDIG, DAT...

DE STEIERMARKSE POMPOENEN
MOGEN NIET ZEUREN,
ZE HEBBEN HET GOED HIER.

Niemand eist van hen dat ze iets zouden zeggen. Op die manier kunnen ze zich onder de Zuid- Steiermarkse zon breed en rond maken, zoals dat bij hun aard past. In de pit van de zaak zijn het immers ook “Steiermarker”. En wie deze kent, weet hoe trots zij op hun herkomst zijn.

 

Geen wonder dus, dat de oogsten en het persen van de Steiermarkse pompoenpitolie alleen gebeurt onder de strengste controles, die door pompoenen en mensen kon worden uitgedacht.

 

Zelfs de Europese Commissie vond het indrukwekkend en al in 1998 kende zij aan de Steiermarkse pompoenboeren en hun pompoenpitolie de erkenning "beschermde geografische aanduiding (BGA)" toe.

 

En zo is de Steiermarkse pompoenpitolie vergelijkbaar met culinaire specialiteiten zoals Prosciutto di Parma, de champagne of de feta kaas.

De unieke eigenschap
van de Steiermarkse
oliepompoen is
het zaad zonder
schil.

De bescherming van de EU-herkomst zorgt ervoor dat alleen pompoenen worden gebruikt uit een bepaald teeltgebied voor het persen van de Steiermarkse pompoenpitolie. Dit type pompoen is een specifiek ras, dat vooral gedijt in het zonnige zuiden van de Steiermark.

 

De unieke eigenschap van de Steiermarkse oliepompoen is het zaad zonder schil. Deze geven de Steiermarkse pompoenpitolie de typische fijne nootachtige smaak en de intense donkergroene kleur. Pelzmann Steiermarkse pompoenpitolie is premium kwaliteit met EU-keurmerk.