Skip to main content

PELZMANN
snoekbaars

800 g baars filet, zonder graat, met de huid
Bloem voor bestrooien
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel boter
1 eetlepel plantaardige olie
Zout en peper
500 g bloemige aardappelen
200 ml melk
1 eetlepel boter
3 eetlepels Pelzmann pompoenpitolie
2 eetlepels gehakte pompoenpitten
Zout en peper
Nootmuskaat
200 g jonge spinazie
1 rode ui
1 fijngehakt teentje knoflook
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels Pelzmann pompoenpitolie
1 snufje Dijon mosterd
1 theelepel citroensap
1 eetlepel groentebouillon

Schil de aardappelen, en snij ze in kwarten, kook ze gaar in zout water. Afgieten en pureren. Met warme melk tot een romige puree roeren en voeg dan de Pelzmann pompoenpitolie, de pompoenpitten en de koude boter toe.

Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Was de spinazie en centrifugeer, meng met de uienringen, azijn, citroensap, bouillon en Dijon mosterd en marineer met Pelzmann pompoenpitolie. Snijd de vis op de huid kant lichtjes in en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Paneer de huidkant met bloem en bak ze op de huid in olie bij een gematigde temperatuur, totdat de vis bovenop slechts licht glazig is. Smelt dan de boter in de pan en vis op de viskant omdraaien. Serveer met aardappelpuree en salade

PELZMANN
Parpadelle

MET POMPOEN-PESTO

60 g pompoenpitten
1/8 l Pelzmann pompoenpitolie
30 g Parmezaanse kaas, in stukken
80 veldsla
Zout en peper
400 g Parpadelle

Was de veldsla en schud het droog, hak het in grove stukken. Rasp de Parmezaanse kaas.

Maal de pompoenpitten, Pelzmann pompoenpitolie, Parmezaanse kaas, veldsla, zout en peper in een keukenmachine of in een vijzel. Kook de parpadelle tot het beetgaar is. Meng het terwijl het nog warm is met de pesto. Gebruik als garnering de resterende veldsla.

PELZMANN
Varkensmedaillons

MET POMPOEN-AARDAPPELPUREE

8 varkensmedaillons (elk ongeveer 80 g)
16 salieblaadjes
8 plakjes spek
Zout en peper
500 g paddenstoelen (zoals champignons)
1 kleine ui
1 bosje bladpeterselie
400 g aardappelen
700 g pompoen
50 g boter
Nootmuskaat
2 eetlepels zonnebloemolie
25 g pompoenpitten
1-2 theelepels Pelzmann pompoenpitolie
1 eetlepels witte wijn

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bestrooi de varkensmedaillons met zout en peper. Leg twee salieblaadjes op elke stuk vlees, omwikkel het met een plakje spek en steek een houten spiesje door het vlees heen. Hak de peterselie fijn. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Doe hetzelfde met de pompoen. Laat de aardappelen en de pompoen ongeveer 20-25 minuten koken in gezouten water. Laat het daarna goed uitlekken en uitdampen.

Bak het varkensvlees in een pan met zonnebloemolie op een middelhoog vuur bruin en laat het gedurende 10 minuten in de oven op 170 ˚C. Bak ondertussen de in vieren gesneden champignons en de uien en voeg zout en peter toe. Blus het af met witte wijn en Pelzmann pompoenpitolie. Bestrooi het tot slot met de gehakte peterselie. Bestrooi de pompoen- aardappelpuree met de gehakte pompoenpitten en serveer met de champignons en de varkensmedaillons.

PELZMANN
Polderhoen

AARDAPPELEN EN CHAMPIGNONS

600 g kipfilet
500 g kleine aardappelen
1 rode paprika
300 g oesterzwammen
100 g lente-uitjes
400 g savooiekool, schoongemaakt, zonder stronk
Zout, grove peper, olijfolie
Pelzmann pompoenpitolie

Snij de kool in repen van 2 cm breed en blancheer in zout water, spoel het daarna af in ijswater. Kook de aardappelen in de schil in gezouten water, afkoelen en schillen. Snij ze om de 2 mm niet te diep in met een scherp mes.

Snij de kipfilet in vingerdikke plakken, bestrooi met zout en peper en bak ze in de olijfolie rondom lichtbruin. Neem het vlees uit de pan bak de aardappelen daarin, laat de oesterzwammen meebakken.

Leg de stukken kip terug in de pan. Snij de paprika in reepjes en doe deze erbij. Snij de lente-uitjes in ringen en meng het met de kool. Breng het op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de pompoenpitten op het gerecht.